Експерти се усъмниха във възможността Индия да се превърне в двигател

...
Експерти се усъмниха във възможността Индия да се превърне в двигател
Коментари Харесай

HSBC: Индия няма да успее да е превърне в двигател на световната икономика

Експерти се усъмниха във опцията Индия да се трансформира в мотор на международната стопанска система. Това оповестява в. Guardian, като се базира на данни на HSBC Holdings Plc.

Експертите Редерик Нойман и Джъстин Фенг са сигурни, че Китай е прекомерно огромен, с цел да бъде преместен от Индия от позицията на водач. Напротив, те считат, че разликата сред двете стопански системи единствено ще се усилва през идващите години. Според прогнозата на Международния валутен фонд (МВФ) до 2028 година разликата ще нарасне до 17,5 трилиона $, което е равно на настоящия размер на стопанската система на Европейския съюз. През 2022 година разликата е била 15 трилиона $.

Експертите на HSBC обаче са уверени, че Индия има късмет да се трансформира в главен състезател в международната търговия и да заеме същата основна позиция в износа на услуги, която сега заема Китай. В същото време Barclays Plc. има по-оптимистична вероятност за триумфа на Индия.  Стабилен стопански напредък от осем % годишно ще разреши на Индия да изпревари Китай през идващите пет години, предвиждат от Barclays.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР